Autorka romansów

Dokonując zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, spostrzegamy różne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru bardzo rozległy asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na stronie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości świetne dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają pomocny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa nieraz wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa prostego, pszennego lub żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.

źródło: Ekranizacje harlequina

about author

admin

related articles

Popularne teksty:

Kategorie

Publikacje: